Υπόστηριξη σε θέματα πληροφορικής Ακόμη ένα ιστολόγιο WordPress από τον Στέφανο Σταθόπουλο.
Εικονίδιο RSS Εικονίδιο email Follow st_stathopoulos on Twitter Εικονίδιο Αρχικής Σελίδας
 • Βάλτε τις λέξεις κλειδιά στο κείμενο

  Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2009 admin Χωρίς Σχόλια

  Η βελτιστοποιημένη σελίδα μας θα πρέπει να περιέχει αρκετό κείμενο (τουλάχιστον 250 λέξεων), με τις λέξεις κλειδιά εμφανιζόμενα αρκετές φορές κοντά στην αρχή του κειμένου. Εάν μια σελίδα δεν περιέχει τουλάχιστον 250 λέξεις, μερικές μηχανές αναζήτησης δεν θα ασχοληθούν με την συντάξη ευρετηρίου. Όσο περισσότερο κείμενο υπάρχει τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα από τις μηχανές αναζήτησης.
  Επίσης βοηθά αν οι λέξεις κλειδιά είναι και κοντά στο τέλος του κειμένου. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν έναν παράγοντα αποκαλούμενο «πυκνότητα βασικής λέξης» για να καθορίσουν πόσο σχετική με την σελίδα είναι η βασική λέξη που χρησιμοποιείτε σε αύτην, δηλ. εάν παρουσιάζεται αρκετές φορές στο κείμενο. Το ζητούμενο είναι να σιγουρευτεί η μηχανή αναζήτησης ότι το κείμενο που έχετε στη σελίδα περιγράφει τι κάνετε ή τι πωλείτε, για να έχει η σελίδα σας σωστή ταξινόμηση.

  Σημείωση: Στον κώδικα HTML μέσα στην σελίδα σας, το κείμενο πρέπει να είναι όσο γίνεται πιό κοντά στην αρχή της σελίδας, επειδή υπάρχει ένα όριο στο πόσο κείμενο θα προσπαθήσει να διαβάσει ένα spider μηχανής αναζήτησης, ξεκινόντας από την αρχή της σελίδας. Αυτό είναι περίπου 80-100 γραμμές. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το κείμενό βρίσκεται πριν από γραμμές κώδικα JavaScript μέσα στην σελίδα σας, όταν αυτός είναι μεγάλος, αλλιώς η μηχανή αναζήτησης δεν θα μπορέσει να αναγνώσει το κείμενό σας και να κάνει σωστή ταξινόμηση.

  Ο σχολιασμός δεν επιτρέπεται πλέον. .